Onada de rehabilitació i oportunitats per als propietaris d'edificis

28/01/2021

Recentment, la Unió Europea ha fet públic el seu pla de reactivació econòmica i un dels principals objectius, és aconseguir que els edificis siguin "neutres" en el seu consum d'energía. T'ho expliquem.

Onada de rehabilitació i oportunitats per als propietaris

Una nova iniciativa europea estimula la millora energètica amb ajudes importants.

Segons una publicació recent, la Comissió Europea aspira a el menys a duplicar les taxes de renovació en els propers 10 anys i a garantir que les renovacions donin lloc a una major eficiència energètica i dels recursos.

Així es millorarà la qualitat de vida de les persones que viuen, estudien i treballen en els edificis, es reduiran les emissions de gasos d'efecte hivernacle d'Europa, es fomentarà la digitalització i es millorarà la reutilització i el reciclatge de materials.

Objectiu 2050: edificis climàticament neutres.

Els edificis suposen al voltant de l'40% de l'consum energètic de la UE i de l'36% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'energia. No obstant això, només l'1% dels edificis es renova cada any de manera eficient des del punt de vista energètic, pel que és fonamental adoptar mesures eficaces perquè Europa sigui climàticament neutra d'aquí al 2050.

Amb al voltant d'un de cada 10 espanyols que no poden permetre escalfar (o refredar) les seves llars adequadament, la renovació eficient dels edificis des del punt de vista energètic és també una resposta a la pobresa energètica, contribueix a la salut i el benestar de les persones i ajuda a reduir la seva factura energètica.

Normes de mínimes, construcció sostenible i facilitats de finançament.

Entre les estratègies de la Comissió Europea estan la de redactar i promoure uns nous mínims obligatoris d'eficiència energètica, ampliar el mercat de productes i serveis de construcció sostenibles i la reducció dels obstacles que impedeixen implementar les mesures d'eficiència energètica.

En aquest últim punt, aposta per garantir un finançament accessible i ben orientada, amb normes simplificades per combinar diferents fluxos de finançament i múltiples incentius per a la finançament privat.

"Volem que tots els europeus tinguin una llar que puguin il·luminar, escalfar o refredar sense arruïnar-se ells mateixos i sense arruïnar a l'planeta. La renovació millorarà els llocs en què treballem, vivim i estudiem, reduint a el mateix temps el nostre impacte sobre el medi ambient (...) "

Frans Timmermans, vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu

Oportunitat per a comunitats de propietaris: finançament 100%.

Un dels elements amb més impacte en l'eficiència energètica dels edificis és la façana. En SAFE Insulation ens hem especialitzat en treballar amb les solucions constructives més eficients i actuals del mercat, amb un servei integral de eficiència energètica per l'exterior, des de l'aïllament, a tancaments, instal·lacions solars, etc. 

A més, ajudem en la consecució d'ajudes i subvencions i ens hem associat amb una entitat financera per facilitar el finançament fins al 100% de les obres de rehabilitació i millora energètica en els edificis plurifamiliars.

SAFE Insulation - restauracio de balcons i rehabilitació de façanes